Lådans logotyp
startsida | design & original | web | pr & media | företaget | kontakt
Design & original - Lådan & co

företaget

Lådan & Co grundades 1978 som en av de allra första fristående ateljéerna i Sverige. På den tiden var det stora ritbord, reprokamera och skalpeller som gällde, när man färdigställde kundernas jobb.

Vi har dock alltid varit mycket nyfikna på framtiden, varför vi köpte vår första dator i slutet av 70-talet. Den första datorns hårddisk var på hela 1,25 Mb och det var många som kliade sig i huvudet och undrade vad vi skulle med allt det minnet till.

Många datorer och program skulle under åren köpas in, i PCn installerades Ventura, något senare kom Xenotronen med "dirkektlina" till sätteriet! Sättningen kom sedan tillbaka med bud, i vanlig ordning, för att klistras upp på kartongen... Ja, det var tider, det.

I början av 80-talet kom Mac:en med allt vad det innebar av förändringar i arbetet.

Vi arbetar fortfarande i Mac-miljö. Främst i InDesign, Photoshop, Illustrator med flera. Sedan flera år tillbaka levererar vi högupplösta pdf-filer anpassade till tryckeriernas CTP-pressar.

1992 startade Lådans dotterbolag, Turlådan AB, tidningen "Hit & Dit, Turism & Resor" - en facktidning för människor som arbetar i den svenska turistnäringen. Den har sedan starten utkommit med 6/år.

Från starten 1978 till nu har vi flyttat fyra gånger, från Nybrogatan till Bragevägen, vidare till Karlavägen, Stureparken och nu senast, till Prästgården i Kårstaby i Vallentuna. Här sitter vi på övervåningen i en gammal bryggstuga från 1800-talet. Kom gärna och hälsa på oss!

------
Exempel på uppdragsgivare, som genom åren köpt tjänster av Lådan: Ahead Multimedia, Anders Sandrews Stiftelse, Apotekarsocieteten, BRIS, Congress Stockholm, Eufeps, Flipper marin, G E Capital, GreenMarine, Göteborg & Co, Hemköp, Hotel Ekoxen, HärjedalsFjäll, Högskolan Dalarna, Läkemedelsakademin i Stockholm, Medek HB, Motormännens riksförbund, Nyman & Schultz, Ombetro HB, Posten, Prolabbet, Resurs, SCAN, Sollentuna kommun, Stockholm Seaview, Swebus, Svenska Fåravelsförbundet, Svenska Turistförenignen, Sveriges Rese- och Turistråd, Toyota, Turistdelegationen, Täby Musikklasser, Vivo Matdax, Västsvenska Turistrådet, Åhléns, Åregranen, Östsvenska Turistrådet med flera.

Vi offererar gärna.


Lådan & Co AB • Prästgården Kårstaby • 186 96 Vallentuna
info@ladan.se
© Lådan & Co AB 2004-2018